Meer NHG hypotheken in eerste helft 2014

Het WEW (uitvoerder van de NHG) is met cijfers gekomen die iets zeggen over de huizenmarkt. Er zijn meer hypotheken verstrekt met NHG en het aantal claims op de NHG blijft stabiel.

In de eerste zes maanden van 2014 zijn er 46.700 huizen gefinancierd met een hypotheek met NHG-garantie. Dat is een stijging van 15% ten opzichte van het eerste half jaar van 2013. De meeste huizen worden gefinancierd met een NHG hypotheek, dus een logische conclusie is dat er aanzienlijk meer huizen verkocht zijn in vergelijking met de eerste helft van 2013.

Onder voorwaarden kunnen huiseigenaren met een NHG hypotheek de restschulden claimen bij het WEW. Tot de maand juli heeft het WEW in totaal 2.265 claims ontvangen, tegen 2.281 in de eerste helft van 2013. Het WEW verwacht nog wel een toename van het aantal claims. Zodra de huizenverkoop beter op gang komt worden er meer huizen verkocht. Hierdoor zullen er ook meer huizen verkocht worden met een restschuld.

De reden van verkoop moet wel voldoen aan de eisen die de WEW stelt. Bijvoorbeeld bij gedwongen verkoop door werkloosheid of echtscheiding kan een claim worden ingediend.

Lees ook:Aantal executieveilingen met 50% toegenomen
Lees ook:Meer huizen verkocht in de eerste helft van juli
Lees ook:Huizenprijzen stijgen in 2017 met 7,6 procent
Lees ook:Huis kopen met dank aan familie en subsidies
Lees ook:Verbetering van de huizenmarkt zet ook in de tweede helft van 2015 door

3 reacties op “Meer NHG hypotheken in eerste helft 2014

 1. P. Muns

  Beste Juul,

  Geweldig voor de branche om te horen dat er een stabiele stijging in de Nederlandse huizenverkoop lijkt te zijn. Maar vooral ook: minder claims bij NHG. Nu kunnen we natuurlijk legio redenen verzinnen waarom dit tijdelijk is, maar laten we genieten van de tendens.
  Patrick Muns
  hypotheekadvies huis

    /  
 2. Juul Dijkhuis

  Zo is dat Patrick! De afgelopen jaren heb ik veel negatieve berichten geschreven over de huizenmarkt. Als er positief nieuws is moeten we niet gaan zoeken naar manieren om het positieve waar af te zwakken.

    /  
 3. Jim van Doorn

  Inderdaad veel positief nieuws. Hypotheekbemiddeling tussen 2000 en 3000 eur blijft onacceptabel ook indien de aanvrager exact aangeeft wat zijn wensen zijn en geen advies behoeft.
  Dat markt aantrekt is mede doordat de rente 300 eur per maand voor aftrek bedraagt per 100.000 eur hypotheekbedrag 10 jaar vast.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.