Huizenmarkt VS zakt verder weg

Wij zijn in de veronderstelling dat de economie de komende jaren verder gaat opkrabbelen, maar mogelijk staan wij voor een nog grotere dip.

De situatie op de huizenmarkt in de Verenigde Staten is nog steeds slecht. In maart van dit jaar zijn de prijzen van de huizen ook weer omlaag gegaan. In de twintig grootste steden zijn de prijzen met 3,9 procent gezakt.

In het eerste kwartaal blijken de huizenprijzen gezakt te zijn met 4,2 procent (volgens de huizenprijsindex S&P en Case-Shiller) ten opzichte van de prijzen in het laatste kwartaal van 2010.

Huizenprijzen in Nederland
De huizenprijzen in Nederland stijgen in de ene maand om in de andere maand weer te dalen. De situatie lijkt nog steeds niet stabiel, en lijkt beide kanten nog op te kunnen gaan. Het aantal huizen dat te koop staat blijft nog steeds stijgen, en de hypotheekrente dreigen omhoog te gaan. Het NMA heeft het onderzoek naar kartelvorming bij de banken afgerond. De conclusie is dat er geen kartelafspraken zijn gemaakt. Voor nadere informatie zie: Hypotheken.blog.nl van mijn collega blogger Anneke Ranzato-Versloot.

Lees ook:Huizenprijzen verder omlaag
Lees ook:Huizenprijzen licht gezakt
Lees ook:Huis kopen is gewoon verstandiger
Lees ook:Het gaat goed met de Amsterdamse huizenmarkt
Lees ook:Nederlandse huizenprijzen hard gezakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.