Huizenprijzen ook in augustus 2011 omlaag

Het CBS heeft de resultaten bekend gemaakt met betrekking tot de huizenprijzen over de maand augustus. De gemiddelde huizenprijzen liggen 2,8 procent lager in vergelijking met dezelfde maand in 2010.

De daling is weer groter dan de dalingen in de voorgaande drie maanden. Alle huizentypes zijn in waarde gezakt. De grootste dalingen hebben de vrijstaande huizen doorgemaakt (4,5 procent) en de tussenwoningen zijn het minst in waarde gezakt, maar nog steeds 2,1 procent.

Het CBS geeft in haar maandelijkse overzicht ook altijd aan in welke provincie de huizenprijzen het sterkst zijn gezakt. Gerekend over augustus 2011, waren dat de provincies Gelderland en Limburg. De huizenprijzen zijn daar gemiddeld 5 procent gezakt. In Zeeland het minst met 1,7 procent.

De huizenprijzen zijn 0,7 procent gezakt ten opzichte van juli 2011. Het aantal huizen dat verkocht is, bleef steken op 10.000. Dat is bijna 4 procent lager dan augustus 2010.

Lees ook:Huizenprijzen verder omlaag
Lees ook:Huizenprijzen ook in juli omlaag
Lees ook:Huizen weer goedkoper
Lees ook:Ruim 16 procent minder huizen verkocht in augustus 2012
Lees ook:Daling huizenprijzen blijft constant

3 reacties op “Huizenprijzen ook in augustus 2011 omlaag

 1. Hypotheken

  Met die dalende huizenprijzen en de aangekondigde bezuinigingen is het misschien verstandig om even te wachten met het kopen van een nieuw huis.

    /  
 2. huistrefpunt

  stel je hebt al een huis en die staat te koop, en dan?

  dan gebruik je huistrefpunt.nl deze site heeft niet alleen de verkoopprofielen online staan maar ook de zoekprofielen van de verkopers door een matchmodule kunnen deze dus gematched worden, wat een doorbraak kan beteken in de verkoop van uw te koop staande woning

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.