Gaat de Belgische huizenmarkt nu onderuit?

Volgens het Britse blad “The Economist” kon de Franse en de Belgische huizenmarkt wel eens aan de vooravond staan van een forse daling. Deze conclusie baseren zij op het feit dat de Franse en Belgische huizenmarkt nog steeds stabiel is gebleven ondanks dat de huizenprijzen daar overgewaardeerd zijn, en ondanks de economische situatie.

In Nederland zijn de huizenprijzen ongeveer met 9 procent gezakt. In België en Frankrijk blijven de huizenprijzen nog steeds redelijk stabiel. Volgens een artikel in De Pers van vandaag, is het niet verstandig om nu te investeren in onroerend goed in deze landen.

Volgens de krant zijn de huizen in deze landen ongeveer 25 procent overgewaardeerd. Mede door de huidige economische situatie, is een forse correctie op korte termijn zeker niet uit te sluiten.

In de praktijk blijkt echter dat de huizenprijzen niet te voorspellen zijn. Dagelijks zien wij andere berichten in de media over de ontwikkeling van de huizenprijzen. De komende jaren zal blijken of de conclusie van “The Economist” voorbarig is geweest, of juist voorspellend.

Lees ook:Huizen in België het minst betaalbaar
Lees ook:Belgische huizenprijzen 56 procent te hoog
Lees ook:Huizenmarkt VS zakt verder weg
Lees ook:Koophuizen nog te duur?
Lees ook:Hoogste prijzen voor een huis

Eén reactie op “Gaat de Belgische huizenmarkt nu onderuit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.