Duurste huizen staan in Wassenaar, goedkoopste in Delfzijl

Jaarlijks komt Woningmarktcijfers.nl met een overzicht waaruit blijkt wat er per gemeente met de huizenprijzen is gebeurt. Uit het onlangs gepubliceerde overzicht, blijken bijzondere resultaten.

De cijfers die Woningmarktcijfers.nl publiceert zijn gebaseerd op het aantal verkochte huizen. Op basis van deze gegevens wordt inzichtelijk wat de gemiddelde huizenprijzen zijn per gemeente. De gemiddelde koopsommen van de periode 2009 / 2011, zijn vergeleken met de gemiddelde koopsommen 2006 / 2008. Uit deze cijfers blijkt dat in 75 gemeenten de huizenprijzen nog steeds aan het stijgen zijn.


Eerst enkele interessante feiten. De huizen zijn gemiddeld het duurst in Wassenaar met een gemiddelde koopsom van € 605.182 (daling van 0,5 procent). De goedkoopste huizen staan op basis van deze gegevens in de gemeente Delfzijl, met een gemiddelde koopsom van € 140.493 (daling van 4,7 procent). De gemiddelde koopsommen zijn het sterkt gedaald in Alphen aan den Rijn (-17,5 procent). Bij deze resultaten is alleen rekening gehouden met de gemeenten die in het overzicht van Woningmarktcijfers.nl zijn opgenomen.

Sterk gestegen huizenprijzen
In Woerden zijn de koopsommen 8,4 procent gestegen, in IJsselstein 6,9 procent en in Langedijk 6,2 procent. Dit zijn goede resultaten, want in deze gemeenten zijn er tussen de 36,5 en 42,9 procent minder huizen verkocht.

Een overzicht van 201 gemeenten, zie link. Niet alle gemeenten zijn in dit overzicht opgenomen. Dit is dus geen compleet overzicht.

Lees ook:Duurste huizen staan in Wassenaar, goedkoopste in Pekela
Lees ook:Duurste huizen staan in Laren, de goedkoopsten in Heerlen
Lees ook:Blaricum weer duurste gemeente
Lees ook:Huis verkopen duurt bijna twee jaar
Lees ook:Huizenprijzen licht gezakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.