Huizenbezitters sparen om extra af te lossen

Volgens de ING gaan huizenbezitters steeds meer sparen om extra af te kunnen lossen. Ze beseffen zich nu dat een eigen huis een spaarpot is met beleggingsrisico’s.

De waarde van hun huizen is de afgelopen jaren flink gezakt, en niemand weet wat wij de komende jaren nog kunnen verwachten. Tevens is een spaarkapitaal benodigd doordat er veel beleggingshypotheken zijn afgesloten, die mogelijk niet het beoogde resultaat gaan bereiken.

In de afgelopen twee kwartalen had ongeveer 60 procent van de ING-hypotheekhouders een spaarpotje aangelegd. Dit is een stijging van 10 procent. Volgens de bank is de spaardrift ontstaan door de dalende huizenprijzen.

Lees ook:Huizenprijzen zijn iets gestegen
Lees ook:Overdrachtsbelasting weer naar 6 procent?
Lees ook:Rabobank – stijgende huizenprijzen in 2014 en 2015
Lees ook:Ruim 16 procent minder huizen verkocht in augustus 2012
Lees ook:Helft huiseigenaren blijven met een restschuld zitten

2 reacties op “Huizenbezitters sparen om extra af te lossen

  1. Audri

    De ING heeft dit onvoldoende onderzocht, men had deze hypotheeknemers meer in categorieen in moeten delen om de juiste conclusie te kunnen trekken.
    Ze hebben gelijk, daar waar de hypotheekbedragen en de waarde van de woningen ( van een paar jaar terug ) in evenwicht waren, en die nu dus “onder water” geraken.
    Deze categorie is gaan sparen, alleen in die situaties waarbij dat (nog) lukt, dus vooral indien de partners beide nog werken en hun inkomenspatroon willen (of moeten) wijzigen.

      /  
  2. Tom

    Ben het met Audri eens, de huizenbezitters die in het verleden niet hun overwaarde hebben “verzilverd” en waarvan de hypotheekwaarde duidelijk onder de executiewaarde ligt, die spaarden natuurlijk allang !!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.