Geen startersleningen meer af te sluiten

De stichting Stimulering Volkhuisvesting Nederlandse Gemeenten neemt vanaf 15 november 2012 geen nieuwe verzoeken voor een starterslening meer in behandeling. Dit doen ze omdat het niet duidelijk is hoe de hypotheken fiscaal behandeld gaan worden vanaf 2013.

De starterslening geeft de huizenbezitters die als starters worden aangemerkt in de eerste drie jaren financieel extra ruimte. In de eerste drie jaren hoeft er niet afgelost te worden. Volgens de nieuwe regels zal dit gevolgen hebben voor de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. Door de vrijstelling in de eerste drie jaren voldoet de startershypotheek niet aan de fiscale eisen. Vanaf het moment dat er zekerheid bestaat dat het afsluiten van een dergelijke hypotheek geen fiscale gevolgen heeft, worden er weer nieuwe verzoeken in behandeling genomen.

Doordat de politiek op het laatste moment drastische maatregelen laat doorvoeren, komen de starters nog meer in de knel. De beloofde maatregelen ter bevordering van de huizenmarkt en de positie van de starter lijkt vergeten te zijn.

Lees ook:Huizenmarkt weer op weg helpen door starterslening
Lees ook:30 procent meer huizen verkocht in eerste helft van december
Lees ook:Hypotheek verplicht aflossen
Lees ook:Lenteakkoord uitgelekt?
Lees ook:Afschaffen NHG voor niet-starters is het laatste duwtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.