Huizenmarkt verder in de lift – 32,7 procent meer huizen verkocht

geldHet Kadaster heeft onlangs gepubliceerd dat er 18.422 huizen verkocht zijn in de maand juli. Dat is een stijging van bijna een derde ten opzichte van juli 2014.

Het Kadaster maakt maandelijks bekend hoeveel huizen er via de notaris zijn overgedragen. Het moment van het ondertekenen van het koopcontract wordt dus niet door het Kadaster geregistreerd.

De twee-onder-een-kap woningen lagen goed in de markt. Hier zijn namelijk 37,4% meer van verkocht in vergelijking met één jaar eerder.

Van de Nederlandse provincies heeft Flevoland de grootste stijging behaald, namelijk maar liefst 43,9%. Zeeland was de provincie met de kleinste stijging, namelijk 18,6%.

Door de stijgende economische groei, vertrouwen in de huizenmarkt en een zeer lage hypotheekrente is het weer interessant geworden om een huis te kopen. Dit zie je ook terug aan de gemiddelde koopprijs, deze is weer licht aan het stijgen. De economen van de Rabobank verwachten voor 2016 een verdere stijging van de huizenprijzen tot maximaal 4%.

Lees ook:De huizenmarkt is weer los
Lees ook:Meer huizen verkocht in juli
Lees ook:Meer huizen verkocht in juli
Lees ook:Veel huizen verkocht in maart
Lees ook:Meer huizen verkocht in mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.