Vooral de huizen boven 5 ton worden meer waard

Profit.De huizenmarkt is zich aan het herstellen, maar het gaat vooral goed met de huizen boven de 500.000 euro. Ook qua provincies is er een sterk verschil. Het beste uit zijn de huiseigenaren in Noord-Holland en Zuid-Holland.

De huizenprijzen herstellen zich, maar het duurt nog wel even tot de dalingen sinds 2008 weer volledig is weggewerkt. De prijzen stijgen vooral sterk in de provincie Noord-Holland. Namelijk een prijsstijging van 5,7 procent in het tweede kwartaal in vergelijking met het tweede kwartaal van 2014. In Amsterdam ligt de situatie nog iets anders. Daar staan de kopers al weer in de rij. In onze hoofdstad is alweer sprake van een overspannen huizenmarkt.

Gemiddeld zijn de huizenprijzen op landelijk niveau gestegen met 3,8 procent. De goedkoopste huizen (tot 150.000 euro) zijn het minst gestegen met 3,2 procent.

Deze resultaten blijken uit de kwartaalmonitor van het onderzoeksbureau Calcasa.

Dat het vooral weer goed gaat met de huizen uit het duurste segment is niet zo vreemd. Gedurende de crisisjaren zijn deze huizen sterk in waarde gedaald. Nu de huizenmarkt weer aan het verbeteren is, zullen de prijsklassen die de grootste klappen hebben opgelopen procentueel het sterkst weer stijgen.

Lees ook:Huizenprijzen licht gezakt
Lees ook:Dalende trend huizenprijzen doorbroken
Lees ook:Huizenmarkt – goed eerste kwartaal!
Lees ook:Huizenmarkt – 10 procent meer huizen verkocht
Lees ook:Meer huizen verkocht in Q2 van 2013

3 reacties op “Vooral de huizen boven 5 ton worden meer waard

  1. hans vd Bijl

    zwembaden meegenomen in het afsluiten hypotheek

      /  
  2. hans vd Bijl

    zwembaden meegenomen in het afsluiten hypotheek
    Caribbeanpool.nl
    is een jonge onderneming in de wereld van het luxe leven welke gespecialiseerd is in het bouwen van totaal vernieuwende zwembaden met een speciale zand afwerking en het creëren van een sterke visuele impact tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
    Caribbeanpool.nl creëert ruimte en het realiseren van zwembaden in de tuin van uw woning, hotel, park, community enz.
    Onze innovatie gaat steeds verder en leidt ons naar ontwerpen van stranden aan de Caribische zee zijn, of een vennetje met cascades in een bossage enz., welke niet van het origineel te onderscheiden zijn.
    Onze interieur en exterieur design’s mede het ontwerp van het strand met bijbehorende decoraties, zijn inclusief en op maat gemaakt, samen met de zand afwerking alles in overleg met de cliënt.
    Het unieke van Caribbeanpool is dat al onze zwembaden ideaal en perfect zijn voor het hele gezin en zo decoratief, dat u er het hele jaar van kunt genieten.
    De ontwerp mogelijkheden en decoraties zijn veelzijdig en de resultaten zijn echt spectaculair verbluffend.
    Wij ontwikkelen projecten met een strand rond het zwembad, met een hellende entree, met kabbelend zacht stromend water, met rotsen langs de rand van het zwembad, op het strand of in het water. Caribbeanpool.nl creëert rivierbeddingen met keien en het reguleren van de hoeveelheid water die we willen laten doorstromen door een cascade opstelling met grote natuurlijke of kunstmatige stenen in combinatie met zand, palmbomen, rieten parasols, etc …;
    Onze zwembaden worden gebouwd met materialen welke een natuurlijk effect weergeven, vergelijkbaar met het hebben van een Caraïbisch strand bij u thuis.
    Vanaf de basis wordt een waterdicht versterkt materiaal aangebracht en vervolgens afgewerkt met een onslijtbaar doekmateriaal en natuurlijk zand welke gehecht wordt aan de onderlaag. Deze bieden een hoge weersbestendigheid, mede dat er zich een antislip laag vormt die gemakkelijk schoon- en te onderhouden is.

      /  
  3. Jorrit

    Beste Juul,

    Goed artikel. Ik heb geprobeerd een vergelijkbare trend te ontdekken door de ontwikkeling in de vijf grote steden te vergelijken met het landelijke gemiddelde. Tijdens het onderzoek zag ik inderdaad ook dat Zuid- en Noord-Holland het beter doen dan de rest van Nederland. Ik dacht dat de vooruitgang vooral merkbaar was rondom de grote steden. Dat blijkt deels waar. Binnenkort ga ik nog eens aan de gang met de data en een filter toepassen voor koopsommen boven de half miljoen euro.

    Groet,
    Jorrit

    PS

    Mocht je interesse hebben het genoemde onderzoek is hier terug te vinden:
    https://huizenprijschecker.nl/woningmarkt/woningmarkt-vraag-en-aanbod-per-augustus-2015/

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.