Nog steeds 340.000 huizen staan onder water

Huizenmarkt.blog.nlEr komen alleen maar positieve berichten over de huizenmarkt in de media. Maar laten we niet vergeten dat nog steeds 340.000 huizen onder water staan.

Tijdens de crisisjaren stonden meer dan één miljoen huizen onder water. Door de stijgingen van de huizenprijzen van de afgelopen jaren, zijn de meeste van deze huizen nu weer verkoopbaar zonder er een schuld aan over te houden. Volgens Calcasa gaat het nu nog om 340.000 koophuizen. Vooral huizen gekocht in de periode 2006 en 2009 staan nog onder water.

Huis toch verkopen en restschuld financieren
Om de doorstroming in de huizenmarkt op gang te houden, zijn de rentelasten van restschulden 15 jaren na de verkoop van het huis aftrekbaar van het inkomen. Dit is een tijdelijke regeling ingevoerd tijdens de crisisjaren. Na 1 januari 2018 vervalt deze regeling. Tenminste als er geen verlenging komt. Vereniging Eigen Huis pleit voor een verlenging. Dit zou positief zijn voor huiseigenaren met een te hoge hypotheek ten opzichte van de waarde van het huis.

Huis onder water – Wat kun je er aan doen?
Je kunt ervoor kiezen om de hypotheek af te lossen met spaargeld, maar dat kan alleen met geld dat je over hebt. Je moet het geld wel kunnen missen voor een langere tijd. Je kunt jouw nieuwe woonwensen ook eerst in de ijskast zetten. Of je gaat de restschulden meefinancieren bij het kopen van een ander huis. Waar je ook voor kiest, doe het wel overwogen en laat je goed adviseren.

Lees ook:Eén miljoen huizen staan onder water
Lees ook:Weer meer huizen onder water
Lees ook:Help, mijn hypotheek komt onder water?
Lees ook:Met studieschulden geen huis kunnen kopen
Lees ook:1,4 mln huizen onder water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.