Hypotheekrenteaftrek van 52 naar 37 procent

Volgens de Telegraaf gaat de VVD zich niet aan de verkiezingsbelofte houden dat bestaande hypotheken niets zullen merken van de beperking van de hypotheekrenteaftrek.

Vanaf 2014 gaat geleidelijk de hypotheekrenteaftrek beperkt worden. In eerste instantie zullen huizenbezitters met een hoog inkomen de gevolgen merken. Op dit moment kunnen zij de hypotheekrente nog aftrekken tegen 52 procent. Dit zal in tientallen jaren tijd afgebouwd worden.

Vanaf 2014 zal het maximale percentage waar de rente tegen kan worden afgetrokken verlaagd worden met een half procent. Het eerste jaar zal het percentage dus maximaal 51,5 procent bedragen. In een periode van 28 jaar zal de aftrek beperkt worden tot 38 procent.

De hypotheekrenteaftrek wordt hiermee beperkt, maar de gevolgen zijn te overzien voor de huizenbezitters. Ook voor de grootverdieners valt de schade nog te overzien. Geleidelijk zal de aftrekmogelijkheid beperkt worden, maar het gebeurt met kleine stapjes.

Lees ook:Wat willen de politieke partijen met de hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek in één keer afschaffen?
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek – de rekening bij de starter of bij iedereen?
Lees ook:Hebben ze in het buitenland ook hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:Daar gaat onze hypotheekrenteaftrek

2 reacties op “Hypotheekrenteaftrek van 52 naar 37 procent

 1. Audri

  Als twee tegenstanders m.b.t. hypotheekrenteaftrek SAMEN een oplossing moeten bedenken, en te uitvoer brengen, komt er in dit geval een goede oplossing.
  De beperking is erg geleidelijk en hier gaan de hoge hypotheken (grootverdieners) op termijn het meest van voelen. De lasten worden dus beter naar draagkracht verdeeld.

    /  
 2. Juul Dijkhuis

  Ik ben bang dat de aangekondigde maatregelen binnen een paar jaren herzien gaan worden. De HRA is eerst bespreekbaar gemaakt, vervolgens worden er voorzichtige beperkingen doorgevoerd. Bij de volgende bezuinigingsrondes worden er verdergaande beperkingen doorgevoerd. Ik denk dat de politiek het nu bewust voorzichtig brengt, om in de loop der jaren verdere beperkingen op te leggen

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.