Welke makelaar moet u inschakelen?

Een makelaar kan tegenwoordig zijn toegevoegde waarde laten zien. De kopers staan niet meer in de rij om een huis te kopen.

Een goede makelaar zal uw huis sneller verkopen dan een slechte makelaar. Helaas is het vaak lastig te achterhalen welke makelaars u meer service geven en welke een stapje extra willen zetten om uw huis te verkopen.

Bij het verkopen van onze vorige woning zijn wij tussentijds overgestapt naar een andere makelaar. De eerste makelaar was mensen aan het rondleiden in ons huis, maar wist niets te vertellen over het huis. Tot overmaat van ramp probeerde hij onze kijkers ook nog te strikken voor een ander huis die hij in de verkoop had.

Door referenties op te vragen in uw omgeving, kunt u acherhalen over welke makelaars men tevreden is. Sinds januari 2011 is er ook een beoordelingssites actief speciaal gericht op makelaars. Op deze site kunt u beoordelingen achterlaten en beoordelingen opvragen over de makelaars in uw omgeving. De website Wieisdebestemakelaar.nl bevat helaas nog maar weinig beoordelingen.

Een goede makelaar is nog geen garantie dat u uw huis gaat verkopen, maar hiermee vergroot u wel de verkoopkansen.

Lees ook:Wat doet een makelaar voor zijn geld?
Lees ook:Een aankoopmakelaar inschakelen
Lees ook:De 4 voordelen van een online makelaar
Lees ook:Goed onderhouden huizen worden sneller verkocht tegen een betere prijs
Lees ook:De juiste vraagprijs verkoopt een huis

2 reacties op “Welke makelaar moet u inschakelen?

 1. Woontje.nl

  Het is de vraag of je wel een makelaar wil inschakelen.

  Hier worden de tien belangrijkste redenen om je huis zelf te verkopen opgesomd.

  Zelf uw huis verkopen bespaart duizenden euro’s. Makelaars rekenen een courtage tussen de 0,5 en 2% van de verkoopprijs exclusief BTW. (Voor een woning van € 270.000,- is de courtage snel € 4.860,-).U betaalt ook extra voor advertenties en intrekkingskosten bij de makelaar.

  Traditionele makelaars doen weinig tot niets aan maximale internetpromotie. Dé belangrijkste verkoopbron vandaag.

  Wie kent uw woning, buren en leefomgeving beter dan uzelf?

  Denkt u dat een makelaar dan toch evengoed hetzelfde enthousiasme kan opwekken dan uzelf? Nee: beleving is veel belangrijker voor een succesvolle verkoop dan functionaliteit. Dit geldt voor de te nemen foto’s en de rondleidingen. Doe deze altijd zelf.

  U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor verborgen gebreken, ook als de makelaar uw huis verkoopt. Een makelaar is een dienstverlener, geen risico-afkoper.

  Ook met een makelaar moet u uiteindelijk zelf besluiten nemen in een onderhandeling. U bent dus evengoed zoals in elke onderhandeling van de tegenpartij afhankelijk. Bovendien heeft een makelaar geen voordeel meer bij de laatste € 10.000,- verschil. U wel.

  “Ik heb een makelaar nodig om meer kopers voor mijn huis te krijgen”. Onjuist: door de internet-economie heeft geen enkele makelaar meer invloed op woningzoekenden. De etalage is internet geworden, nu zelfs met het volledige aanbod. En let op: de makelaar stuurt geïnteresseerden naar de woning met de meeste courtage.

  Om meer kandidaatkopers te bereiken, moet u slimmer promoten. Onthoud dat uw reguliere makelaar een dienstverlener is en géén marketingbureau.

  Combineer alle voordelen van het zelf verkopen met de reputatie en kennis van een Woontje.nl. Natuurlijk met GRATIS bijbehorende adviezen ook tijdens de onderhandeling, waardebepaling én promotie.

    /  
 2. Huis verkopen

  Eens met bovenstaande reactie! Er zijn steeds meer mensen die hun huis zelf verkopen zonder tussenkomst van een verkoopmakelaar. Scheelt veel geld en veel makelaars zijn uit de tijd.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.