Huis verkopen aan de staat

Eigenaren van huizen die gebouwd zijn in de directe omgeving van hoogspanningkabels, krijgen de mogelijkheid om hun huis te laten opkopen door de staat. Dit heeft minister Verhagen van Economische Zaken gesteld. Dit doen zij om onrust bij de bewoners over gezondheidsrisico’s weg te nemen.

Het zou in totaal gaan om 3.500 huizen in ons land, die dichter dan 50 meter bij een mast vandaan staan. Ongeveer 1.300 van deze huizen staan er onder of bijna er onder. Deze huizen zou de staat willen opkopen. Het is niet aangetoond dat er gezondheidsproblemen door kunnen ontstaan, maar de vrees voor de straling van de kabels blijft bestaan.

Het opkopen van deze 1.300 woningen, zou 530 miljoen euro gaan kosten. De eigenaren van de huizen worden overigens niet verplicht om zich uit te laten kopen, ze krijgen de mogelijkheid.

Ik weet niet hoe ze de verkoopprijs gaan vaststellen, maar waarschijnlijk zal dit plaatsvinden aan de hand van een taxatie. De waarde van de huizen zakt nu al, doordat er alleen al wordt gesproken over gezondheidsrisico’s.

Lees ook:Extra aandacht voor huis van de week
Lees ook:Eén miljoen huizen staan onder water
Lees ook:Tips bij bezichtiging van een huis
Lees ook:Weer meer huizen onder water
Lees ook:Het duurste huis op Funda

Eén reactie op “Huis verkopen aan de staat

  1. Jan de Bouwer

    Dit is weer een staaltje valse politiek.

    Op deze en meer manieren gaat de energietransporteur samen met de overheid grond vrij maken om alle leidingen ondergronds te werken.

    Dit gebeurt pas als de prijzen drastisch kunstmatig zijn gedaald.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.