Verplicht verhuizen voor een baan

Minister Henk Kamp heeft in een interview met de Volkskrant aangegeven dat mensen met een WW-uitkering of bijstandsuitkering verplicht moeten verhuizen voor een baan. Wat nu als het huis niet te verkopen is?

Op dit moment duurt het één tot drie jaar om een koophuis te verkopen. Minister Kamp kan wel roepen dat mensen bereid moeten zijn om te verhuizen voor een baan, maar in de werkelijke wereld liggen de zaken niet zo eenvoudig.

Een huis is te verkopen in een korte periode, maar dan moeten de verkopers flinke concessies doen wat betreft het verkoopbedrag. Huiseigenaren die geen overwaarde in het huis hebben zullen dus mogelijk hun uitkering kunnen verliezen, doordat ze niet in de positie zijn om te verhuizen voor een baan.

Mensen moeten bereid zijn om een baan op afstand te accepteren, maar verhuizen voor een baan is niet realistisch. Naast het feit dat dit een groot probleem kan worden voor huisbezitters, is het ook niet handig om te verhuizen voor een tijdelijke functie ergens in Nederland. Vaste contracten worden er namelijk niet vergeven.

Laten de politici eerst even nadenken over zaken voordat ze iets gaan roepen. Steeds vaker doen politici uitspraken die ze later weer moeten corrigeren.

Lees ook:Minister Kamp – Huizenprijzen zijn nauwelijks gezakt in het aardbevingsgebied!!
Lees ook:Kleine huurwoningen tot 900 euro
Lees ook:Groningers moeten verstandig stemmen op Groninger partijen
Lees ook:Corporaties moeten huizen verkopen aan huurders
Lees ook:Huis verkopen om de hypotheek

6 reacties op “Verplicht verhuizen voor een baan

  1. Charles

    En de kinderen dan ?
    Papa of mama kan werken 120km verderop en de kinderen ? Moeten weg van hun school, hun vriendjes en familie-leden die in hun buurt wonen waar zij opgroeien ?

    Menig ouder wordt door de familie-rechtbank verboden te verhuizen omdat dan de kinderen uit hun vertrouwde leefomgeving worden gehaald en de omgang met de andere verzorgende ouder moeilijker wordt.

    Ik geef Kamp weinig kans van slagen voor ouders met kinderen, immers het belang van het kind gaat boven het werk van papa of mama.(IVRK verdrag)

      /  
  2. Inboedel opkopen

    Vind dit ook een rare manier van zaken doen. Je kunt dit toch niet eisen. Op papier is dit natuurlijk een mooie manier om werkeloosheid tegen te gaan maar in de praktijk komt er simpelweg gewoon veel meer bij kijken.

      /  
  3. Sam

    En wat als je mantelzorger bent, voor bv je moeder of vader die oud zijn. Moeten die het dan ook maar uitzoeken?

      /  
  4. Juul

    Minister Henk Kamp is inmiddels op zijn uitspraak teruggekomen. Een minister moet eigenlijk eerst nadenken over de gevolgen van uitspraken.

      /  
  5. Johan

    Verkoop van je eigen huis brengt veel kosten met zich mee! Duurt lang! Of met zwaar verlies verkopen(meer dan uitkering….) of dubbele lasten. Sociale verzekering maar dan wel heel a-sociaal uit je omgeving weggerukt te worden. Makkelijk bedacht maar niet aan de consequenties gedacht. En de uitvoering. Verhuizen kost geld. Veel geld. En dan gaat de minister een vergelijking maken met de buitenlanders die er nog veel verder voor gaan verhuizen(Pauw en Witteman). Zij hebben niet 30 jaren premie ww betaald. Dus ook geen rechten opgebouwd.

      /  
  6. Fritz

    Als het er toch van komt dan is het regelen van de adreswijzigingen zeer eenvoudig met een online verhuisboekje(verhuisboekje.nl). Dat maakt het wat minder erg.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.