De beste tips om uw huis te verkopen

In de huidige markt moeten de verkopers meer moeite doen om hun huis te verkopen. Een aantal jaren geleden was het plaatsen van een “te koop” bord in de tuin voldoende, maar helaas is dat op dit moment niet meer het geval.

U krijgt slechts weinig kansen om uw huis te verkopen. U doet er dus verstandig aan om alle kansen met beide handen aan te grijpen. In dit artikel treft u een aantal tips aan om uw huis snel te kunnen verkopen.

U kunt uw huis alleen verkopen als er ook mensen zijn die het huis gaan bezichtigen. Het is dus eerst zaak om de kijkers binnen te krijgen. De kijkers die uw huis komen bekijken, moeten onder de indruk zijn van het huis. Door onderstaande tips in acht te nemen vergroot u de kansen om uw huis te verkopen.

Realistische vraagprijs
Uiteraard wilt u de beste prijs voor uw huis. U moet echter wel realistisch blijven. Het is slim om met een scherpe prijs de huizenmarkt te betreden. Vaak wordt de strategie gehanteerd om eerst een hoge vraagprijs te hanteren, om deze later weer te kunnen verlagen. Het is echter verstandiger om met een scherpe vraagprijs te beginnen. In de eerste weken dat uw huis te koop staat hebt u namelijk de grootste kans om uw huis te verkopen.

Goede presentatie op het internet
Potentiële kopers gaan niet meer in de etalages bij de makelaars kijken. Huizen worden verkocht op het internet. U moet dus zorgen voor een perfecte presentatie. De teksten moeten de grootste voordelen van uw huis belichten en de foto’s zijn nog belangrijker. Zorg voor foto’s die van hoge kwaliteit zijn, waar uw huis goed in naar voren komt. De gefotografeerde ruimtes moeten goed zijn ingericht en vooral opgeruimd zijn. Het kan de moeite lonen om een professionele fotograaf hiervoor in te huren.

Voorbereidingen op een bezichtiging
U krijgt mogelijk niet veel kansen om uw huis te tonen aan potentiële kopers. U moet er bij iedere bezichtiging vanuit gaan dat de kijkers de kopers zijn. Zelfs in het geval u er niet veel vertrouwen in hebt. Dit houdt in dat u het huis moet opruimen en schoonmaken en de tuin moet er netjes bij liggen. Een appeltaart bakken om een lekkere geur te verspreiden is achterhaalt en werkt niet meer. Het huis moet vooral schoon en fris ruiken. U moet voorkomen dat er een verflucht hangt, want dat kan mensen achterdochtig maken. Ze kunnen denken dat u vochtplekken door een lekkage hebt weggewerkt.

Puntjes op de “i” zetten
Bepaalde gebreken aan het huis hebt u mee leren leven. Sommige gebreken zijn met een kleine inspanning of investering te verhelpen. Kleine details kunnen namelijk net het verschil maken tussen het huis wel of niet verkopen. Bijvoorbeeld een scheurtje in één van de ramen kunt u in veel gevallen gratis laten verhelpen. De rekening kunt u namelijk indienen bij de verzekeraar. Andere kleine ongemakken zijn bijvoorbeeld loszittende deurkrukken, ramen die niet meer goed sluiten en deurtjes van keukenkastjes die los zitten.

Lees ook:Belangrijke tips om uw huis te verkopen
Lees ook:Goed onderhouden huizen worden sneller verkocht tegen een betere prijs
Lees ook:De juiste vraagprijs verkoopt een huis
Lees ook:Uw huis verkopen tegen een bodemprijs
Lees ook:Bestaande huizen “vrij op naam” verkopen

Eén reactie op “De beste tips om uw huis te verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.