Huis kopen in 2013?

Voor Huislijn.nl heb ik een column geschreven over het kopen van een huis is 2013. De huizenprijzen gaan dit jaar nog zakken, maar dat wil nog niet zeggen dat u dit jaar nog geen huis moet gaan kopen.

Zowel de Rabobank, de ING als de kredietbeoordelaar Finch hebben voor 2013 voorspeld dat de huizenprijzen met 7% gaan zakken. U kunt nu denken dat u nog niet in 2013 een huis moet gaan kopen, maar u kunt de verwachtingen met betrekking tot de huizenprijzen voor dit jaar ook meenemen in de onderhandelingen. De verkopers en de makelaars van de verkopers weten ook dat ze waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een bod ver onder de vraagprijs van het huis.

Helaas is het op dit moment nog lastig voor starters om een hypotheek te krijgen, maar de komende maanden zal de politiek ook in gaan zien dat er stimuleringsmaatregelen moeten komen om de starters op de huizenmarkt te stimuleren en te ondersteunen. Minister Blok neemt nu nog een afwachtende houding aan, maar ik verwacht dat het geen half jaar meer gaat duren voordat er maatregelen worden getroffen.

Lees ook:Hypotheekregels niet versoepeld
Lees ook:Ikwildoor.nl van Vereniging Eigen Huis
Lees ook:2013 een goed jaar om een huis te kopen?
Lees ook:Nationale Hypotheek Garantie alleen voor starters?
Lees ook:Hypotheekschuld bedraagt 645 miljard euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.