Huizencrisis kost €130 miljard aan woningwaarde

Volgens AMweb.nl zijn koophuizen sinds 2008 met €130 miljard in waarde gezakt. De gemiddelde waardedaling per huis bedraagt €34.000.

Huiseigenaren hebben flink aan woningwaarde moeten inleveren. Dit geldt zeker als u hierbij ook nog de inflatie meetelt. Rekening houdende met de inflatie is de waardedaling uiteraard nog veel groter. Volgens berekening van Calcasa, gespecialiseerd in analyse en waardering van onroerend goed, zitten wij nu weer op het prijsniveau van 2001. Hierbij is de inflatie meegerekend.

Laten wij niet vergeten dat de twee decennia daarvoor de huizenprijzen fors zijn gestegen. Wie een huis gekocht heeft in 1995 heeft nog altijd een gemiddelde overwaarde van €130.000 volgens Calcasa. Als wij rekening houden met inflatie bedraagt de overwaarde nog €100.000.

Van de vijf grote steden is de kleinste daling waargenomen in Rotterdam met gemiddeld €24.000. Landelijk werd de grootste daling waargenomen in Bloemendaal, namelijk €114.000. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt door de hoge huizenprijzen in Bloemendaal.

Lees ook:Gemeentelijke woonlasten stijgen beperkt in 2015
Lees ook:Duurste huizen staan in Laren, de goedkoopsten in Heerlen
Lees ook:Daling huizenprijzen blijft constant
Lees ook:Duurste huizen staan in Wassenaar, goedkoopste in Pekela
Lees ook:31.000 miljoenenhuizen in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.