Huizenprijzen gaan vanaf 2015 weer stijgen

Antique clock and coins isolated on whiteDe internationale kredietbeoordelaar Standard & Poor (S&P) heeft weer eens gekeken naar de Nederlandse huizenmarkt. Volgend jaar gaan de huizenprijzen stabiliseren en in 2015 zullen ze weer gaan stijgen.

S&P heeft weer gesproken. Afgelopen maandag hebben ze een rapport gepubliceerd over onze huizenmarkt. Uitgaande van de afgelopen jaren gaan banken de komende weken nu een vergelijkbare voorspelling doen.

Over 2013 wordt er een totale daling verwacht van 4,5%. De huizenprijzen gaan herstellen en vervolgens stijgen door een verbetering van het consumentenvertrouwen en een stabilisering van de Nederlandse economie. Daarnaast zijn de koophuizen de afgelopen vijf jaren ook beter betaalbaar geworden.

Hierbij moet wel worden aangetekend dat de verstrekkingsnormen voor nieuwe hypothecaire verstrekkingen vanaf januari 2014 weer strenger worden. De koopkracht zal in 2014 zakken, dus moet volgens het Nibud ook de maximale hypotheekverstrekking verlaagd worden. Met name de hogere inkomens krijgen hiermee te maken. De maximale hypothecaire lening kan in 2014 tot €20.000 lager uitvallen.

Lees ook:Maximale hypotheek niet nog verder verlagen
Lees ook:Gunstig moment om een huis te kopen
Lees ook:Goed moment om deel te nemen aan de Open Huizen Route
Lees ook:Maximale hypotheek niet verder verlagen
Lees ook:Huizenprijzen zijn met 2,6% gestegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.