De hypotheekrente blijft maar dalen

Sparschwein 32De hypotheekrente heeft nog steeds niet de bodem bereikt. Afgelopen vrijdag kondigde SNS Bank al een verdere verlaging van de hypotheekrente aan, gisteren is Obvion met een verlaging gekomen.

Gisteren heeft Obvion (dochter van de Rabobank) de tienjaarsrente verlaagd naar 3,4% (NHG). Het gaat slechts om een verlaging van 0,1%, maar de hypotheekrente was al historisch laag. De SNS Bank heeft verlaagd naar 3,35%.

De verwachting is dat de hypotheekrente de komende maanden nog laag blijft. Zolang de ECB de rente laag blijft houden, zullen de hypotheekrentes ook ongeveer op hetzelfde niveau blijven of zelfs nog verder omlaag gaan.

De lage hypotheekrente is ook een deel van de verklaring voor het opveren van de huizenmarkt. De afgelopen zes jaren zijn huizen ongeveer 20% goedkoper geworden. Dit in combinatie met de historisch lage hypotheekrente maakt het nu wel zeer aantrekkelijk om een huis te kopen. Alleen jammer dat de banken nog niet meewerken door zich flexibel op te stellen.

Lees ook:Hypotheekrente zal nog verder dalen
Lees ook:Juist NU een huis kopen
Lees ook:“Hypotheekrente gaat niet verder dalen”
Lees ook:Huizenprijzen stijgen flink
Lees ook:Hypotheekrente stijgt weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.