Stijging huizenverkoop door verlaging overdrachtsbelasting in Q4

Volgens het Kadaster zijn er in juni 9549 huizen verkocht . Indien wij dit gaan vergelijking met het aantal overdrachten in juni 2010, is het een daling van 12,6 procent. Ook vergeleken met de maand mei (2011) is er sprake van een daling (3,7 procent).

Het Kadaster verwacht dat de verlaging van de overdrachtsbelasting pas in het vierde kwartaal terug te zien is in de verkoopcijfers.

De daling van de verkoopcijfers is groot, zeker als u daarbij in gedachten neemt dat het aantal huizen in de verkoop sterk is gestegen sinds juni 2010. De verlaging van de overdrachtsbelasting gaat zeker effect hebben op de verkoopcijfers, maar de vraag blijft of het een substantiƫle verbetering gaat opleveren.

Als een verbetering uitblijft in het aantal verkochte huizen, dan zal de verlaging van de overdrachtsbelasting niet het gewenste effect hebben gehad. Het is niet te voorkomen dat er een daling blijft bestaan ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar, maar het percentage moet wel steeds lager gaan worden ten opzichte van vorig jaar.

Lees ook:Nog steeds te weinig huizen verkocht
Lees ook:Overdrachtsbelasting moet op 2 procent blijven
Lees ook:Daling huizenprijzen blijft constant
Lees ook:Meer huizen verkopen in het derde kwartaal
Lees ook:Huizenprijzen ook in juli omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.