Huizenprijzen in 2012 omlaag

Volgens economen van de Rabobank gaan de huizenprijzen in 2011 zakken met 2 procent. In 2012 volgt een verdere daling met 2,5 procent.

Uit cijfers over het tweede kwartaal is op te maken dat er nog steeds te weinig huizen worden verkocht en nog steeds voor een prijs die weer lager is dan het voorgaande jaar. In het derde kwartaal zullen de resultaten in ieder geval positiever uitvallen voor de huizenmarkt, in verband met de verlaging van de overdrachtsbelasting per 15 juni 2011.

In het tweede kartaal zijn er 29.532 huizen verkocht, dat is ruim zeven procent minder dan het tweede kwartaal van 2010.

De economen verwachten een stijging van de hypotheekrente, wat niet positief is voor de huizenmarkt en voor de ontwikkeling van de huizenprijzen. De potentiële kopers moeten weer vertrouwen krijgen in de ontwikkeling van de huizenprijzen. Gezien de huidige economische situatie en de dalende beurs is een daling van vertrouwen eerder te verwachten.

De verlaging van de overdrachtsbelasting zou dan niet het effect hebben gehad als dat vooraf verwacht werd.

Lees ook:Meer huizen verkopen in het derde kwartaal
Lees ook:Vertrouwen in huizenmarkt stijgt
Lees ook:20% meer huizen verkocht in tweede kwartaal
Lees ook:Overdrachtsbelasting omlaag, huizenverkoop omhoog
Lees ook:Huizenprijzen met 10% gezakt in één jaar

3 reacties op “Huizenprijzen in 2012 omlaag

  1. Adri

    “In het tweede kartaal zijn er 29.532 huizen verkocht, dat is ruim zeven procent minder dan het tweede kwartaal van 2010.”

    Dit is nu iets meer dan de helft van de huizenverkoop uit 2007 !!

      /  
  2. frankvanes

    Vanaf begin 2012 zal de woningmarkt waarschijnlijk in zijn geheel over de kop en ik voorzie voorgerekende waardedalingen van minimaal 25 tot 32 procent. De eerste waardedalingen zullen zich naar verwacht voordoen in de hogere prijsklasses vanaf 350.000 euro. Hierna zullen waarschijnlijk de lagere prijsklasses meegetrokken worden. Vraag is en blijft wat de rente gaat doen.

      /  
  3. Koen

    Gewoon bellen blazen, bellen blazen, bellen bl……….

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.