Huis kopen voor het leven

huis te koop, huis in de verkoopVolgens economen van de Rabobank moet onze denkwijze over koophuizen bijgesteld worden. Een huis kopen moet weer een aanschaf worden voor het leven. De tijd dat wij een huis uit kunnen zoeken die het beste bij onze levensfase past ligt achter ons. Wij moeten lange termijn gaan denken en handelen.

Tot de sterke daling van de huizenprijzen sinds 2008 werd een huis kopen vooral gezien al een investering. Vijf jaren na de aankoop kon het huis weer met een riante winst verkocht worden. Ik verwacht dat de denkwijze over het investeren in een eigen huis al is veranderd. Starters denken nu beter na over de mogelijke gevolgen van het investeren in een koophuis.

De economen verwachten dat jongeren ook in de toekomst eerst gaan huren. Zodra ze kapitaalkrachtig genoeg zijn kan er gedacht worden over het kopen van een huis. Dit past ook goed bij de aanbevelingen van Commissie Structuur Nederlandse Banken die vandaag gepresenteerd zijn aan minister Dijsselbloem. In deze aanbevelingen wordt aanbevolen om in de toekomst maximaal nog 80% van de koopsom van een huis te kunnen financieren.

Lees ook:Sparen voor een huis
Lees ook:Starters durven geen bod uit te brengen
Lees ook:Studieschulden worden niet gemeld bij hypotheekaanvraag
Lees ook:Belasting betalen over de overwaarde?
Lees ook:Extra aflossen voor meer woongenot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.