Meer huizen verkocht in juli

sleutels, huisHet Kadaster registreerde afgelopen maand 9.659 verkochte huizen. Dat is maar liefst een stijging van 29,6% ten opzichte van juli 2012. Langzaam lijkt de huizenmarkt te herstellen.

Ook de vergelijking met juni 2013 kunnen de cijfers over juli aan. De stijging bedraagt 33,7%. Het gaat hierbij om geregistreerde transacties van bestaande woningen. Om de overdracht bij de notaris dus. De koopovereenkomsten zijn mogelijk een paar maanden eerder gesloten. De cijfers geven wel een beetje vertekend beeld want juli 2012 was wel een historisch slechte maand wat betreft de verkopen.

Alle woningtypen zijn beter verkocht in vergelijking met juli 2012. Tussenwoningen hebben de grootste stijging doorgemaakt met 35,6%. In Gelderland zijn er 51,8% meer huizen verkocht in vergelijking met één jaar eerder.

Dit is goed nieuws voor de huizenmarkt. Het is waarschijnlijk nog te vroeg om te spreken over een herstel, maar wij zijn op de goede weg. Zodra huizen weer verkocht gaan worden, zal het vertrouwen in de huizenmarkt ook weer gaan stijgen. Nu is het zaak om de stijgende lijn vast te houden.

Lees ook:Meer huizen verkocht in augustus
Lees ook:Meer huizen verkocht in mei
Lees ook:Huizenprijzen ook in augustus 2011 omlaag
Lees ook:Huizenmarkt verder in de lift – 32,7 procent meer huizen verkocht
Lees ook:Zeer veel huizen verkocht in het derde kwartaal

Eén reactie op “Meer huizen verkocht in juli

  1. Peter Lang

    Bij mij in de buurt zie ik ook een toenemend aantal “Verkocht”-biljetten op de “Te Koop”-borden geplakt. Overigens zijn dat allemaal huizen waarvan de prijzen drastisch omlaag zijn bijgesteld. Op het moment dat een verkoper een normale prijs voor zijn/haar huis vraagt is het snel verkocht.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.