Zeer kleine stijging van de huizenprijzen

Volgens het CBS lagen de huizenprijzen in april 2014 hoger dan de huizenprijzen in april 2013. Het is met de hakken over de sloot want de stijging bedraagt slechts 0,1%.

Dit is de eerste keer in vijf jaar dat het CBS een stijging mag rapporteren. Per maart 2014 waren de huizenprijzen nog 2,1% lager in vergelijking met één jaar eerder

De huizenprijzen liggen nu weer op het niveau van begin 2003. Volgens het CBS zijn de prijzen nu met 19,9% gezakt ten opzichte van de piek in augustus 2008. In de eerste vier maanden van het jaar zijn er 34% meer huizen verkocht dan in de eerste vier maanden van 2013.

Dit lijkt weer de goede kant op te gaan!

Lees ook:Koophuizen 7,6% minder waard in één jaar
Lees ook:Huizenprijzen in de VS stijgen al twee maanden licht
Lees ook:Huizenprijzen zakken verder weg
Lees ook:CBS – Huizenprijzen met 6,3% gezakt
Lees ook:Huizenprijzen gestegen met 1,7%

4 reacties op “Zeer kleine stijging van de huizenprijzen

  1. bee

    Hoezo goede kant? Nu weer mensen onwijze schulden aan gaan goed? Het gaat juist slecht als er weer zoveel geleend moet worden door jonge gezinnen!

      /  
  2. Juul

    Bijna maandelijks breng ik verslag uit van de cijfers van het CBS. Dit doe ik als de cijfers goed zijn en als de cijfers slecht zijn.

      /  
  3. Marijke

    Ik denk dat Bee in een onverkoopbaar huis woont. Vandaar de frustraties.:-D

      /  
  4. bee

    Nee hoor wees niet bang ik woon in een heerlijk nieuwbouw huurhuis. Prima. Waar ik me alleen kwaad om kan maken is de almaar voortdurende bankenlobby met gepaardgaande onwijze hoge huizenprijzen. Kijk wat dit de jonge gezinnen nu brengt. Hoe kan je dit nu weer goed noemen? Goed voor wie? Juist ja. Banken. Dollartekens in de ogen. Over lijken gaan. En de burgers. Te goeder trouw. Bijna allemaal eringestonken dat de huizenprijzen alleen maar omhoog konden. Afgelopen week riep de pvv het nog. Prutsers. Dus stop met zeggen dat het goedis als de huizenprijzen omhoog gaan. Voor de toekomst van dit land is het slecht helaas. Gelukkig ziet de politiek dat nu ook en worden regels strikter en aangepast. Dit helpt de prijzen de goede kant op. Naar beneden

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.