Goed moment om deel te nemen aan de Open Huizen Route

openhuizenrouteOp 4 oktober organiseert Huislijn.nl weer de Open Huizen Route. Gezien de aantrekkende huizenmarkt is het een goed moment om je huis in de etalage te zetten.

In de afgelopen zes jaren zijn er relatief weinig huizen verkocht. Starters kozen liever voor een huurhuis, want een huis kopen in een periode met dalende huizenprijzen was niet verstandig. De deskundiger zijn het er over eens. In 2014 gaan de huizenprijzen stabiliseren en in de jaren daarna gaan de huizenprijzen weer stijgen. Er worden op dit moment al meer huizen verkocht, dus als verkoper moet je er nu bij zijn.

Het is nu weer aantrekkelijk om een huis te kopen
In de afgelopen zes jaren zijn de huizenprijzen met meer dan 20% gezakt. In vergelijking met de jaren vóór 2008 kun je nu goedkoop een huis kopen. Een bijkomend voordeel is dat de rente historisch laag is. Je kunt de rente al vastzetten voor een periode van vijf jaar vanaf 2,15% (met NHG). Een hypothecaire lening van €200.000 kost je de eerste maand aan rente: €358,33.

Vergroot je verkoopkansen door je huis in de schijnwerpers te zetten
Doordat er naar verhouding weinig huizen zijn verkocht in de afgelopen jaren, is er een groot aanbod aan huizen die in de verkoop staan. Potentiële kopers hebben waarschijnlijk de keuze uit diverse met jouw huis vergelijkbare woningen. Door jouw huis in de schijnwerpers te zetten heb je een grotere kans om te verkopen. De Open Huizen Route is een effectieve manier.

Lees ook:Huis verkopen tijdens de Nationale Open Huizen route op 28 maart
Lees ook:Huis verkopen om de te dure hypotheek
Lees ook:Huis verkopen tijdens de Zomer Open Huizen Avond op 2 juli!
Lees ook:Het belang van een open huis
Lees ook:Open Huizen Route – Komende zaterdag meerdere huizen op één dag bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.