Minister Kamp – Huizenprijzen zijn nauwelijks gezakt in het aardbevingsgebied!!

Profit.Volgens minister Kamp hebben de huizenmarkt en de huizenprijzen in het aardbevingsgebied nauwelijks schade opgelopen door de aardbevingen. Dat is een zeer domme uitspraak voor een minister van Economische Zaken. Volgens mij probeert hij te voorkomen dat er grote bedragen gecompenseerd moeten worden.

Hoe kan de huizenmarkt geen schade oplopen als de huizen aan het inzakken zijn? De kosten van het herstel worden mogelijk wel gecompenseerd, maar er zal toch veel minder animo zijn om een huis te kopen in dat gebied? Schade aan de huizenmarkt is er misschien nog niet gemeten, maar de huizenmarkt heeft op lange termijn zware klappen opgelopen. Voor deze conclusie hoef je geen data te verzamelen. Het is gewoon een kwestie van normaal nadenken.

Stel, ik rijd met mijn auto op een recht stuk snelweg. Om de verkeersveiligheid te testen ga ik tweehonderd meter rijden met mijn ogen dicht. Na tweehonderd meter open ik mijn ogen weer en ik zit nog netjes in het midden van de weg. Op basis van dit onderzoek kan ik nu in de media roepen dat de verkeersveiligheid geen hinder ondervindt als automobilisten met gesloten ogen aan het verkeer gaan deelnemen. Ik heb immers tweehonderd meter met gesloten ogen gereden en er is niets gebeurt.

Natuurlijk is dit een oliedomme conclusie, maar hetzelfde kunnen we zeggen over de conclusie van minister Kamp.

Lees ook:Verplicht verhuizen voor een baan
Lees ook:Huis in aardbevingsgebied bezitten
Lees ook:Huizenprijzen omlaag door aardbevingen
Lees ook:Huizenverkopers willen niet onder koopprijs verkopen
Lees ook:Belastingvrij schenken niet verlengd door politieke kortzichtigheid

Eén reactie op “Minister Kamp – Huizenprijzen zijn nauwelijks gezakt in het aardbevingsgebied!!

  1. Meindert ut Fryslân

    Groningers kom eens goed in opstand tegen dit geboefte uit Den Haag! Weg met dit kabinet! Zoveelste x dat de regering lak heeft aan de gewone burger!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.