Hypotheekrenteaftrek blijft in stand

Zodra er iemand over de hypotheekrenteaftrek begint, volgen er meer meningen. PVV en VVD hebben aangegeven dat er niets met de hypotheekrenteaftrek gaat gebeuren. Nu heeft topman Ronald Gerritse van de AFM weer benadrukt dat er wel iets moet gebeuren.

In zijn interview met RTL geeft de topman aan dat het grootste probleem de grote omvang van de private schuld is. Dit maakt Nederland kwetsbaar. De huizenmarkt ondervindt nu hinder van de onzekerheid wat er gaat gebeuren met de hypotheekrenteaftrek en de huizenprijzen. De topman roept om duidelijkheid.

Hij brengt de discussie echter zelf weer op gang, waardoor de onzekerheid weer groter kan gaan worden. De politiek heeft onlangs aangegeven dat de hypotheekrenteaftrek gewoon in stand blijft.

Het probleem is natuurlijk ook dat de burgers geen vertrouwen meer hebben in de regeringsleiders. Zij waaien met alle winden mee, morgen kan hun mening het omgekeerde zijn van vandaag.

Beloof de kiezers dat er niets met de hypotheekrenteaftrek gaat gebeuren, of kondig maatregelen aan. Blijkbaar moet er iets gebeuren op korte termijn, want de AFM en DNB hebben dat nu ook benadrukt.

Lees ook:Nieuwe verkiezingen om hypotheekrenteaftrek
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek blijft in stand. Einde discussie!
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek, daar gaan we weer!
Lees ook:Huizenmarkt gaat zich herstellen in 2013
Lees ook:Mogelijke maatregelen overdrachtsbelasting schaadt huizenmarkt

4 reacties op “Hypotheekrenteaftrek blijft in stand

  1. Hennie

    Begrijpelijk dat het telkens weer daar over gaat,misschien zouden er grenzen moeten komen die kopen mogenlijk houden voor de arbeiders met een modaal inkomen en vanaf 3x modaal beperkingen tot b.v. 6 ton rente aftrek.

      /  
  2. Juul

    HRA boven de €500.000 beperken + Tijdelijk aflossing aftrekbaar maken om de hypotheekschuld te verlagen.

      /  
  3. Adri

    Als we dit nu niet gaan veranderen, lopen we veel grotere schade op !
    Wij willen toch niet met “open ogen” in een verschrikkelijke (financiele) val lopen….
    De hypotheekrente is ooit met het doel om het eigen huizenbezit voor de modale Nederlander mogelijk te maken, een zeer loffelijk streven.
    Maar dat doel zijn we allang voorbijgeschoten, het is verworden tot een fiscaal voordeel voor tweeverdieners en boven ( 2x ?) modaal verdieners.
    Dat tij moeten we keren !!!
    Introduceer een max. hypotheekrenteaftrek van plm. 20.000 Euro per jaar, dan blijft de oorspronkelijke doelstelling tot stimulering van huizenbezit in stand, en heeft een groot gedeelte van de huizenbezitters er geen last van.
    De huizenmarkt koelt dan mogelijk iets af, zodat de zeepbel niet “knapt” maar langzaam leegloopt. Daar hebben we toch allen baat bij ! (zowel eigenaar, banken en overheid)

      /  
  4. erik

    Vroeger moest er gespaard worden voor een auto, laat staan voor een huis.In amper 20 jaar tijd is de rente gedaald van 12 naar 4%. Er is veel te veel geld in omloop gebracht, eerst door Amerika (FED en IMF zijn private instellingen)De Euro is ingesteld op meer geld in omloop te brengen. Vraag en aanbod houd in dat de rente in een gezond systeem eigenlijk 10% zou moeten bedragen. Dat is te duur dus wordt er maar weer geld bijgedrukt(obligaties) het is gelijk aan een mondiale aflossingsvrije hypoteek. De enige oplossing is een open en transparant financieel systeem zonder IMF en de centrale banken nationaliseren.NB eerst de zeepbel en het krediet laten knappen en gewoon opnieuw beginnen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.