Hypotheekregels niet versoepeld

In december 2012 heeft de Eerste Kamer het Kabinet verzocht om de hypotheekregels te verruimen. Minister Blok voelt hier echter niets voor.

Een versoepeling zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat minimaal de helft van de hypotheek gedurende de looptijd maandelijks afbetaald moet worden in plaats van de gehele hypotheek. Een andere optie is om de termijn van 30 jaar te verruimen naar 40 jaar. Dit geeft huiseigenaren 10 jaren extra de tijd om de hypotheek af te lossen, waardoor de maandelijkse hypotheeklasten lager worden.

De verplichting blijft bestaan om de hypotheek in 30 jaar minimaal annuitair af te lossen. Een nieuwe hypotheek moet dus een lineaire hypotheek of een annuiteitenhypotheek zijn. De Eerste Kamer heeft aangedrongen op een verruiming om de huizenmarkt te stimuleren, maar helaas voelt minister Blok hier niets voor.

Het kabinet blijkt de noodzaak niet te zien om extra maatregelen te treffen om de huizenmarkt te ondersteunen. Waarschijnlijk zitten ze te wachten op de slechte cijfers over de eerste maanden van 2013.

Lees ook:Hypotheek voor de helft aflossen? Onzekerheid slecht voor huizenmarkt
Lees ook:Restschulden vijf jaar aftrekbaar!
Lees ook:Hypotheek, wel of niet extra aflossen?
Lees ook:Beperking hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:Kleine huurwoningen tot 900 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.