Laat de huizenprijzen maar snel zakken

De ING en de Rabobank hebben de verwachting uitgesproken dat de huizenprijzen in 2013 met 7% gaan zakken. Voor huiseigenaren die hun huis niet willen verkopen is het beter dat de huizenprijzen zo snel mogelijk de bodem bereiken.

Op mijn weblog over het aflossen van mijn hypotheek, heb ik een blog geschreven over het voordeel van een snelle daling van de huizenprijzen. Als huiseigenaar heb ik liever dat de huizenprijzen op korte termijn snel dalen in plaats van een geleidelijke daling over meerdere jaren. Zodra de bodem bereikt is kunnen de huizenprijzen namelijk weer gaan stijgen.

De situatie ligt anders voor huiseigenaren die hun huis moeten verkopen. Door de verdere daling van de huizenprijzen zal het huis onverkoopbaar worden. In het geval er geen overwaarde in het huis zit is het ook niet mogelijk om met de vraagprijs verder te zakken. Financieel gezien ontbreekt vaak de mogelijkheid om te wachten tot de huizenprijzen weer aantrekken.

Ik zou eventueel ook wel willen verhuizen, maar doordat de huizenmarkt op dit moment stil ligt onderneem ik geen actie. Door de daling van de huizenprijzen van de afgelopen jaren ben ik ook niet in de positie om te verhuizen want ook mijn huis staat onder water.

Lees ook:Verplicht verhuizen voor een baan
Lees ook:Huis niet te verkopen? Terugtrekken
Lees ook:Of de vraagprijs is te hoog?
Lees ook:Huis verkopen om de te dure hypotheek
Lees ook:In Utrecht zijn de huizenprijzen slechts 2% gezakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.