Hoeveel zijn de huizenprijzen gezakt?

Er zijn verschillende instanties die periodiek resultaten publiceren over de huizenprijzen. De NVM baseert zich uiteraard op hun eigen verkopen en gemiddelde huizenprijzen per verkochte woning. De publicaties van het CBS en het Kadaster zijn objectiever en completer.

Op CBS.nl heb ik een duidelijke animatie gevonden waar duidelijk uit blijkt wat de huizenprijzen hebben gedaan in bepaalde periodes per provincie. Hieronder treft u enkele resultaten aan.

In het jaar 2000 lagen de gemiddelde huizenprijzen 12 procent of meer hoger dan de huizenprijzen in 1999. Vervolgens zijn de huizenprijzen in de periode vanaf 2000 tot 2007 gemiddeld met 3 tot 6 procent gestegen. Na 2007 tot 2009 bleven de gemiddelde huizenprijzen nog stijgen, maar met een lager percentage, namelijk 0 tot 3 procent. Vanaf 2009 zijn de huizenprijzen gaan dalen, maar de uitslagen blijven nog beperkt.

Indien ik de dalingen van de afgelopen jaren vergelijk met de stijging van de tien jaren daarvoor, is er slechts sprake van een geringe daling per jaar. Voor sommige provincies zijn er uitschieters waarbij het dalingspercentage in één jaar de 6 procent overtreft, maar de schade valt mee.

Lees ook:Hypotheekrenteaftrek van 52 naar 37 procent
Lees ook:Duurste huizen staan in Wassenaar, goedkoopste in Delfzijl
Lees ook:Hoezo een huis kopen een slechte investering?
Lees ook:Huizenprijzen ook in augustus 2011 omlaag
Lees ook:Huizenprijzen dalen in juni 2012, maar minder hard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.