Huis kopen in 2012 – nu nog uw slag slaan

Volgens de weblog van Makelaarsland zijn er in oktober meer huizen verkocht dan in de andere maand in de voorgaande twee jaren. Kopers willen nog hun slag slaan vóór 2013.

Makelaarsland registreert een stijging van het aantal bezichtigingen en verkopen. Naar verwachting zal de maand november ook nog positief uitpakken. In de tweede helft van november zal er weer een dip volgen. Indien u nog in 2012 een huis wilt kopen, moet u snel zijn. De hypotheek hoeft niet langs de notaris vóór 2013, maar de koopovereenkomst moet wel onvoorwaardelijk zijn in 2012.

De VVD en PvdA hebben ons duidelijk gemaakt op welke fronten wij moeten inleveren, maar er is nog geen verdere duidelijkheid over de beloofde starterfaciliteiten. Zonder een stimuleringspakket voor met name de starters zal 2013 en de volgende jaren zware jaren worden voor de huizenmarkt. Vanaf januari bestaat de verplichting om een annuïtaire aflossing in te bouwen in de hypotheek.

Rutte en Samson hebben ons eerst het slechte nieuws gebracht, laten wij hopen dat de starterfaciliteiten een kleine pleister zal zijn op de financiële wonden.

Lees ook:2015 wordt een boeiend jaar voor de huizenmarkt
Lees ook:Ook in november meer huizen verkocht
Lees ook:Huis kopen is gewoon verstandiger
Lees ook:Minder huizen verkocht in november
Lees ook:Geen startersleningen meer af te sluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.