Ook in november meer huizen verkocht

MakelaarslandUit een persbericht van Makelaarsland blijkt dat in november boven verwachting veel huizen zijn verkocht. Dit is de vierde maand op rij dat er aanzienlijk meer huizen verkocht zijn.

Normaal gesproken is november een rustige maand wat betreft het aantal bezichtigingen en het aantal huizen dat verkocht zijn. Deze maand zijn er 14.000 huizen verkocht. Hiermee worden de goede resultaten van de voorgaande drie maanden gecontinueerd. In november werden er maar liefst 150.000 bezichtigingen aangevraagd. Er zijn in totaal 10% meer huizen verkocht. De vraag naar koophuizen is met 21% toegenomen in vergelijking met één jaar geleden.

De resultaten zijn mede verbeterd door een stijgend consumentenvertrouwen en een aantrekkende huizenmarkt. Uit de resultaten van de afgelopen vier maanden blijkt dat de huizenmarkt duidelijk weer aan het opkrabbelen is. Geïnteresseerden in een koophuis stellen het kopen van een huis niet langer uit en slaan nu hun slag. De huizenprijzen zijn de afgelopen vijf jaren ongeveer 20% gezakt en de hypotheekrente is historisch laag. Daarnaast zijn de huizenprijzen aan het stabiliseren. Logisch dat huurders nu over willen stappen naar een koophuis.

Woningmarktindicator november 2013
Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen in beeld. De indicatoren geven een actueler beeld dan de kadastergegevens die de inschrijving van al overgedragen woningen aangeven. De Kadastercijfers berusten op de markt van circa 4 maanden geleden. Hetzelfde geldt voor definitief verkochte woningen. Deze cijfers zijn al snel 2,5 maand oud, aangezien het financieringstraject steeds langer in beslag neemt.

Lees ook:Meer huizen verkocht in november
Lees ook:Al een half jaar stijgen de huizenprijzen
Lees ook:Huizenprijzen 6,8% omlaag in één jaar
Lees ook:Prijsdaling koopwoningen stuk groter in november
Lees ook:Meer huizen verkocht in juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.