Prijsdaling koopwoningen stuk groter in november

Het CBS heeft wederom slechts nieuws gepubliceerd over de ontwikkeling van de huizenprijzen. Een koophuis was in november 2011 gemiddeld 3,3 procent goedkoper in vergelijking met de prijzen in november 2010.

In oktober was de daling nog 2,8 procent in vergelijking met één jaar eerder. Dit blijkt uit de cijfers van het CBS en het Kadaster.

Alle woningtypen zijn in waarde naar beneden gegaan. Vrijstaande huizen met maar liefst 3,9 procent in vergelijking met één jaar eerder. Tussenwoningen kregen de kleinste waardedaling te verwerken, namelijk 2,9 procent.

De provincie met de grootste waardedaling was Friesland, met een waardedaling van 7 procent. De beste resultaten werden gemeten in Zeeland. Daar zijn de huizenprijzen op hetzelfde niveau gebleven.

In november zijn er 6 procent minder huizen verkocht in vergelijking met november 2010.

Lees ook:Minder huizen verkocht in november
Lees ook:Minder huizen verkocht in maart 2012
Lees ook:Daling huizenprijzen blijft constant
Lees ook:Huizen weer goedkoper
Lees ook:Meer huizen verkocht in oktober

Eén reactie op “Prijsdaling koopwoningen stuk groter in november

  1. Mw. C. Beijerinck

    De prijzen blijven voorlopig nog wel dalen.
    Wij willen zo snel mogelijk ons huis verkopen, mijn man heeft onze woning te koop aangeboden op Huizenveiling.nl. In ieder geval kun je daar een minimale verkoopprijs bepalen, onder die prijs wordt de woning in ieder geval niet verkocht. We kregen wel de week daarop 5 bezichtigingen!!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.