Meer huizen verkocht in oktober

100 Euros money stackUit een publicatie van het Kadaster blijkt dat er in oktober 2014 weer meer huizen verkocht zijn in vergelijking met één jaar geleden. Er zijn in totaal 14.353 huizen verkocht, in 2013 maar 9.929. Dit is een stijging van maar liefst 44,6%.

In oktober zijn er ook veel meer huizen verkocht in vergelijking met september 2014. Het gaat om een stijging van 10,8%. Het Kadaster meet de resultaten op het moment van eigendomsoverdracht.

Alle woningtypen zijn in oktober 2014 beter verkocht ten opzichte van één jaar eerder. De grootste stijging zien wij terug bij de vrijstaande woningen. Namelijk een toename van maar liefst 50,5%. De kleinste stijging zien we bij twee-onder-een-kapwoningen met een stijging van 34,4%.

De gemeten stijging van het aantal verkochte huizen is het grootst in de provincie Flevoland met een stijging van 68,9%. De kleinste stijging is gemeten in Drenthe, namelijk 19,3%. Als de verkoopcijfers van oktober worden vergeleken met september, is er in Drenthe zelfs sprake van een daling van 7,1%.

Lees ook:In oktober weer minder huizen verkocht
Lees ook:Flink meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Veel huizen verkocht in maart
Lees ook:Meer huizen verkocht in juli
Lees ook:Flink meer huizen verkocht in oktober

Eén reactie op “Meer huizen verkocht in oktober

  1. Maik

    Ben blij dat de economie weer aantrekt vooral in de huizenmarkt. Niet alleen is het goed voor de verkoop van woningen maar ook de bouw zal op deze manier weer flink opleven en zzpers zullen weer aan de slag kunnen. Ik zeg door gaan dus !

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.