Flink meer huizen verkocht in oktober

verhuizenHet Kadaster heeft in oktober 2013 een sterke stijging van het aantal verkochte huizen geregistreerd. Er zijn in totaal 9.929 huizen verkocht. Dit is een stijging van 16,7% ten opzichte van oktober 2012.

In vergelijking met september is er sprake van een stijging van 6,9%. Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris de transactie laat inschrijven bij het Kadaster. Dat is het moment van de eigendomsoverdracht. De koper wordt dan eigenaar van de woning.

Alle woningtypen zijn beter verkocht in vergelijking met één jaar geleden. Vooral vrijstaande huizen deden het goed met een stijging van 22,5%.

De grootste stijging is geregistreerd in de provincie Zeeland met een stijging van maar liefst 41%. Vergeleken met september laten alle provincies een stijging zien, behalve de provincie Flevoland.

In oktober zijn er 4,9% meer hypotheken verstrekt in vergelijking met oktober 2012. In vergelijking met september zijn er 7,3% meer hypotheken verstrekt.

Lees ook:Meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Huizenmarkt blijft booming
Lees ook:Flink meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Meer huizen verkocht in februari 2014
Lees ook:In oktober weer minder huizen verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.