In oktober weer minder huizen verkocht

De dalende trend wat betreft verkochte huizen zet zich voort. In oktober 2011 zijn er weer minder huizen verkocht in vergelijking met september 2011 en met oktober 2010.

Het Kadaster registreert het aantal verkochte huizen. Deze cijfers zijn eenvoudig te vergelijken met voorgaande maand. In bepaalde maanden worden er meer huizen verkocht dan in andere maanden. Vandaar dat er vaak een vergelijking wordt getrokken met dezelfde maand, één jaar eerder. Uit beide vergelijkingen blijkt een daling.

In oktober 2011 zijn er 9.453 huizen verkocht. In oktober 2010 waren dat er 9.950. Dit is dus een daling van 5 procent. In september 2011 zijn er 10.327 huizen verkocht. In oktober 2011 dus een daling van 8,5 procent.

In vergelijking met oktober 2010, ging de verkoop het slechts met de twee-onder-één-kapwoningen, met een daling van 8,9 procent. De vrijstaande huizen daalden het minst met 0,9 procent.

Uiteraard heeft het Kadaster ook weer een vergelijking gemaakt per provincie. Ten opzichte van oktober 2010 zijn er in de provincies Drenthe, Zeeland en Flevoland meer huizen verkocht. In Drenthe zijn maar liefst 9,3 procent meer. De grootste daling heeft zich voorgedaan in Friesland, namelijk 15,8 procent.

Lees ook:Meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Flink meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Minder huizen verkocht in januari
Lees ook:Veel huizen verkocht in maart
Lees ook:Huizenverkoop gestegen in september

Eén reactie op “In oktober weer minder huizen verkocht

  1. Smart formuleren

    Het wilt toch maar niet lopen zoals het moet op de huizen markt. Nog even wachten tot de economie weer wat stabieler is en dan zal dat wel los lopen. Mensen houden nu eenmaal van stabiliteit en laten buiten kansjes liggen nu alles goedkoop is. We leven in een ras van slapers ohh wat erg voor de mensen die wel wakker zijn

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.