Al een half jaar stijgen de huizenprijzen

geldAl zes maanden achtereen komt het CBS met positieve berichten over de huizenprijzen. In november lagen de huizenprijzen 2,3% hoger in vergelijking met de prijzen in november 2013. Na jaren van dalende huizenprijzen eindelijk een stabiele stijging van de prijzen.

Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster. Het onderzoek heeft uitsluitend betrekking op bestaande huizen. Nieuwbouwwoningen worden in de resultaten niet meegenomen.

Het prijsniveau is nu weer gelijk aan het niveau van april 2003. Ten opzichte van augustus 2008 liggen de huizenprijzen nu 19,2% lager. De huizenprijzen liggen al weer 2,9% hoger dan de laagste stand in juni 2013.

Het gaat ook goed met het aantal verkochte huizen. In november zijn er 11.696 huizen verkocht. Dit is een stijging van 10,6% vergeleken met november 2013.

De verwachting is niet dat dit een tijdelijk opleving is. De huizenprijzen stijgen nog niet hard, maar de stijgende trend is ingezet.

Lees ook:Huizenprijzen 6,8% omlaag in één jaar
Lees ook:Het blijft goed gaan met de huizenprijzen
Lees ook:Huizenprijzen gestegen met 1,7%
Lees ook:Zeer kleine stijging van de huizenprijzen
Lees ook:Huizenmarkt – goed eerste kwartaal!

Eén reactie op “Al een half jaar stijgen de huizenprijzen

  1. Brechje Rijtsman

    `De verwachting is niet dat dit een tijdelijk opleving is. De huizenprijzen stijgen nog niet hard, maar de stijgende trend is ingezet.`

    Ik ben van mening dat het beide kanten op kan gaan. We moeten natuurlijk niet vergeten dat het vertrouwen van de mens in de huizen en hypotheekmarkt het uiteindelijk zal bepalen. Natuurlijk gedragen beide markten zich in cyclussen in de loop der jaren maar ook daarheen is een minder vast patroon te herkennen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.