Nederlanders krijgen meer vertrouwen in de huizenmarkt

Volgens de Eigen Huis Marktindicator van Vereniging Eigen Huis krijgen wij steeds meer vertrouwen in de huizenmarkt. In september is het vertrouwen weer gestegen ten opzichte van de maand augustus. Dit de negende achtereenvolgende maand dat het vertrouwen is gestegen.

Toch zijn er nog problemen en onzekerheden. Voor het jaar 2014 is er een stijgende werkloosheid voorspeld en een dalende koopkracht van de Nederlandse huishoudens. Deze onzekerheden zullen een herstellende huizenverkoop en stijgende huizenprijzen nog in de weg blijven zitten. Volgens de Eigen Huis Marktindicator zit het vertrouwen nu op 73 punten. Bij 100 punten is het consumentenvertrouwen weer in evenwicht.

Over afgelopen maand gerekend verwacht 24% van de Nederlanders dat de huizenmarkt het komend jaar verder gaat verslechteren. In januari 2013 dacht 54% van de Nederlanders aan een verdere verslechtering van de huizenmarkt op korte termijn. Maar liefst 63% van de ondervraagden verwachten dat de huizenprijzen de bodem bereikt hebben.

Over de Eigen Huis Marktindicator
De Eigen Huis Marktindicator meet het consumentenvertrouwen voor de woningmarkt en is gebaseerd op doorlopend, representatief onderzoek onder de Nederlandse bevolking. De Marktindicator komt tot stand in samenwerking met onderzoeksbureau Intomart GfK en onderzoeksinstituut OTB van de TU-Delft.

Lees ook:Consument is positief over de huizenmarkt
Lees ook:Er worden weer meer koophuizen bezichtigd
Lees ook:Vertrouwen in huizenmarkt stijgt
Lees ook:Consumenten hebben vooral vertrouwen in de huizenmarkt
Lees ook:Vertrouwen in huizenmarkt is gestegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.