Er worden weer meer koophuizen bezichtigd

makelaarslandIn mei zijn er 20% meer huizen bezichtigd in vergelijking met de maand april. Volgens de woningmarktindicator van Makelaarsland zijn er vorige maand 180.000 huizen bezichtigd.

Dit is een stijging van maar liefst 150% ten opzichte van mei 2013. Makelaarsland ziet al vanaf 2013 een stijgende positieve lijn in het aantal bezichtigde en verkochte huizen.

Makelaarsland heeft bij 4.500 mensen die een bezichtiging hebben aangevraagd geïnformeerd naar de koopintentie. Het blijkt dat 81% van de ondervraagden zo snel mogelijk een huis wil kopen. Het liefst kopen ze nog in 2014.

Het vertrouwen in de huizenmarkt blijkt ook een goede ontwikkeling door te maken. De huizenprijzen gaan in 2014 stabiliseren denkt 52% van de ondervraagden. De huizenprijzen gaan dit jaar al stijgen verwacht 33%. Ze willen nu een huis kopen omdat ze er van overtuigd zijn dat het een goede investering is (42%). Een ander deel van de ondervraagden kiest voor een koophuis voor de lagere maandlasten in vergelijking met huren.

Zodra het vertrouwen weer terug is, gaat het ook goed komen met de huizenmarkt. Er is nog steeds een grote voorraad aan huizen die in de verkoop staan, maar de eerste stappen naar herstel zijn gezet.

Lees ook:Het gaat goed met de huizenverkoop – januari 2014
Lees ook:Ook in november meer huizen verkocht
Lees ook:Nederlanders krijgen meer vertrouwen in de huizenmarkt
Lees ook:2015 wordt een boeiend jaar voor de huizenmarkt
Lees ook:Meer bezichtigingen door verlaging overdrachtsbelasting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.