Open Huizen Dag oktober 2013 – 125.000 bezoekers

nvmDe NVM is positief over de Open Huizen Dag van vandaag. De deelnemende huizen hebben maar liefst 125.000 bezoekers getrokken.

In april van dit jaar deden er 50.000 huizen mee, tegen 45.000 vandaag. Toch heeft deze halfjaarlijkse Open Huizen Dag 20.000 meer bezoekers getrokken in vergelijking met het voorjaar van 2013. De NVM geeft als reden aan het mooie weer, maar vooral de scherp geprijsde huizen en de positieve ontwikkelingen van de huizenmarkt in de afgelopen maanden. Ongeveer 20% van de huizen hebben geen bezoekers mogen verwelkomen.

Het blijkt dat vooral starters gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid om koophuizen te bekijken. Vooral huurders die financieel in staat zijn om een huis te kopen, zullen nu eerder overwegen om over te stappen naar een koophuis. Naar verwachting gaan de huren de komende jaren sterk stijgen. Dit maakt het kopen van een huis juist aantrekkelijk. Hierin telt ook zwaar mee dat de huizenprijzen de afgelopen jaren sterk zijn gedaald en de hypotheekrentes nog steeds laag zijn.

Lees ook:Honderdduizend bezoekers op Open Huizen Dag
Lees ook:Tegenvallend aantal bezoekers op Open Huizen Dag
Lees ook:Potentiële huizenkopers bezoeken de Open Huizen Dag massaal
Lees ook:105.000 bezoekers op Open Huizen dag
Lees ook:Open Huizen dag een groot succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.