Je huis online verkopen

huis2, huis, geldEr zijn diverse portals actief waar je je huis op kunt zetten. In hoeverre heeft het plaatsen van je huis op het internet toegevoegde waarde voor een snellere verkoop? Kijken potentiële kopers op de websites waar jij je huis op plaatst?

De laatste jaren komen er steeds meer websites die erop zijn gericht om huizen te etaleren die in de verkoop staan. Je huis kun je gratis of tegen een geringe vergoeding online zetten. Iedere keer dat je huis online wordt gezet vergroot je de verkoopkansen, maar heb geen te hoge verwachtingen. Potentiële huizenkopers gaan mogelijk een paar huizensites bekijken, maar hoofdzakelijk beperken ze zich tot Funda.nl.

Ook via Twitter zijn er meerdere accounts actief waar je gratis je huis kunt aanmelden. Maar vergroot dit de verkoopkansen werkelijk? Waarschijnlijk niet. Een aanrader is wel om je huis te promoten binnen je eigen netwerk op bijvoorbeeld Facebook. Je laat het huis namelijk zien aan je eigen netwerk die ook nog eens hoofdzakelijk in de buurt van jou wonen. Op deze manier vertelt het ook eenvoudig rond.

Makelaars moeten mee met de tijd
In de jaren tot de huizenmarkt in elkaar is gezakt in 2008, hadden de makelaars het relatief eenvoudig. De kopers boden zich spontaan aan. Ze hoefden weinig te doen voor de courtage van soms wel 2%. De laatste jaren is niet alleen de huizenmarkt sterk veranderd, de consument is ook beter op de hoogte van de vergoedingen die bemiddelaars krijgen. Hier ondervonden niet alleen de makelaars hinder van, maar bijvoorbeeld ook de detailhandel, verzekeringsadviseurs en de notarissen. Online is alle informatie namelijk beschikbaar. Door te vergelijken betaal je nooit teveel.

Indien je een makelaar hebt ingeschakeld voor de verkoop, mag je ook iets verwachten voor de eventuele courtage. Je huis zelf promoten op het internet is goed, maar laat de makelaar ook maar een stap extra zetten. Spreek je makelaar erop aan als je het gevoel hebt dat hij of zij te weinig doet om je huis te verkopen.

Lees ook:Welke makelaar moet u inschakelen?
Lees ook:Wat doet een makelaar voor zijn geld?
Lees ook:De 4 voordelen van een online makelaar
Lees ook:De makelaar doet de rondleiding!
Lees ook:Goed moment om deel te nemen aan de Open Huizen Route

Eén reactie op “Je huis online verkopen

  1. Moveria Nederland

    In deze tijd is internet inderdaad de sleutel tot succes bij het verkopen van je huis. Ik denk dat daarbij naast de gekozen website, de presentatie (perfecte foto’s, uitgebreide info) het verschil maakt. Een goede makelaar zal je hierbij helpen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.