Banken gaan steeds soepeler om met restschulden

Profit.Steeds meer banken willen meewerken aan het herfinancieren van restschulden in een nieuwe hypotheek. Eerst had de Rabobank haar poorten al opengezet voor nieuwe klanten die een restschuld met zich meebrengen. Sinds vorige week is ook ABN Amro bereid om restschulden mee te financieren van voormalige huiseigenaren die geen klant zijn van de ABN Amro.

Banken mogen een hogere hypotheek verstrekken ter financiering van een gerealiseerde restschuld uit een vorige woning. In eerste instantie waren banken nauwelijks bereid om hier ook daadwerkelijk aan mee te werken. Nu twee grote geldverstrekkers over de brug zijn gekomen, zal de gehele markt volgen. ABN Amro heeft vorige week aangegeven bereid te zijn om een verhoogde hypotheek tot  maximaal 115% van de marktwaarde van de nieuwe woning te willen verstrekken. Uiteraard moeten de kopers van het huis de lasten wel op basis van hun inkomen kunnen dragen.

Van de drie grote banken moet alleen de ING zich nog soepeler opstellen.

Dit is een goede ontwikkeling voor onze huizenmarkt. Ook huiseigenaren waarvan het huis onder water staat hebben weer de mogelijkheid om door te stromen indien ze daar aan toe zijn. Een dergelijke versoepeling in combinatie met de nog steeds zeer lage hypotheekrente kan de huizenmarkt goed doen.

Lees ook:Willen banken restschulden meefinancieren?
Lees ook:Actiegroep Stop de Restschuld
Lees ook:Aanhoudende daling huizenprijzen zorgt voor steeds grotere restschulden
Lees ook:Banken adviseren om extra af te lossen
Lees ook:Restschuld meefinancieren in nieuwe hypotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.