De Nederlandsche Bank is positief over de huizenprijzen

100 Euros money stackDe Nederlandsche Bank (DNB) voorziet een sterke groei van de huizenprijzen in 2015, 2016 en 2017. In kleine stapjes gaan wij de schade die is ontstaan sinds 2008 weer inlopen.

Volgens DNB gaan de huizenprijzen dit jaar stijgen met 2,3%, maar dat is nog maar het begin. In 2016 verwachten ze een groei van 3,7% en in 2017 zelf van 4,2%. Dit zou een mooie ontwikkeling zijn voor huiseigenaren die hebben moeten bloeden door de sterke daling van de huizenprijzen tussen 2008 en 2014.

Een aantal maanden geleden stonden er nog ongeveer één miljoen huizen onder water. Dit aantal is al gedaald en op basis van de prognoses van DNB zal het de komende jaren zelfs sterk verbeteren.

Een groei van de huizenprijzen met 10% in een paar jaar tijd zal de huizenmarkt ook goed doen. Er zijn namelijk nu huiseigenaren die graag willen doorstromen naar een andere woning. Als hun huis niet meer onder water staat, kunnen ze ook weer de huizenmarkt gaan betreden.

Lees ook:Nog steeds 340.000 huizen staan onder water
Lees ook:Een derde van de huizen wordt met verlies verkocht
Lees ook:Steeds meer betalingsachterstanden op hypotheken
Lees ook:Huizenprijzen stijgen flink
Lees ook:Verbetering van de huizenmarkt zet ook in de tweede helft van 2015 door

3 reacties op “De Nederlandsche Bank is positief over de huizenprijzen

  1. VerhuurmakelaarAdam

    Volgens mij is dit inderdaad het geval, je merkt nu al dat de prijzen flink stijgen.

      /  
  2. Vochtweringdirect

    van 2008 tot 2014, dus 6 jaar heeft het geduurd voordat het de betere kant op gaat. En wanneer wordt er verwacht dat het weer hersteld is ?

      /  
  3. Rob

    “De Nederlandsche Bank is positief over de huizenprijzen” Wat is er positief aan dat huizenprijzen veel harder zouden stijgen dan de inflatie? Het is juist uiterst slecht dat huizenprijzen stijgen met veel te hoge percentages. Een nog niet leeggelopen zeepbel wordt zo weer lucht in geblazen, die op den duur weer uit elkaar gaat spatten. Gevolg: nog meer hypotheekschulden dan we nu hebben (we zijn nu al wereldkampioen hypotheekschulden) en een groot risico voor de economie.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.