Huizenprijzen zijn iets gestegen

Volgens het CBS zijn de huizenprijzen in maart met 0,2 procent gestegen. De stijging is klein, maar beter een kleine stijging dan een daling.

De stijging is gebaseerd op een vergelijking met de maand februari. Dit is de eerste stijging in een periode van zeven maanden.

Dit zal de huizenbezitters nog geen hoop geven op betere tijden. De afgelopen jaren hebben wij vaker goed nieuws gehad, wat achteraf een tijdelijke opleving was. Het resultaat van één maand zegt nog niets over de algemene ontwikkeling van de huizenprijzen.

Ten opzichte van maart vorig jaar liggen de huizenprijzen 1,5 procent lager. De grootste dalers waren de vrijstaande huizen met 2,7 procent. De provincie met de grootste daling was Drenthe met 2,6 procent. De provincie met de grootste stijging was Limburg met 1,4 procent.

Meer verkocht in 2011
In de publicatie van het CBS blijkt ook dat er in de eerste drie maanden van 2011, ruim twee procent meer huizen verkocht zijn in vergelijking met 2010. De keerzijde is waarschijnlijk dat er veel meer huizen in de verkoop zijn gezet in vergelijking met het eerste kwartaal van 2010.

Lees ook:Veel huizen verkocht in maart
Lees ook:Minder huizen verkocht in maart 2012
Lees ook:Huizenprijzen ook in augustus 2011 omlaag
Lees ook:Huizenprijzen in de VS stijgen al twee maanden licht
Lees ook:In oktober weer minder huizen verkocht

Eén reactie op “Huizenprijzen zijn iets gestegen

  1. Huis Verkopen

    Er was in maart gewoon een daling van de huizenprijzen met 1,1%. Maar de daling was 0,2% minder sterk dan in februari, toen de prijzen met 1,5% daalden…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.