Huizen nog een fractie in prijs gezakt

euro zwart witUitgaande van de maand januari zijn koophuizen met 0,5% gezakt ten opzichte van januari 2013. De huizenprijzen lijken zich te stabiliseren.

Dit is een duidelijke verbetering ten opzichte van december 2013. De huizenprijzen waren toen gemiddeld nog 3,8% lager in vergelijking met december 2012.

In januari 2014 liggen de gemiddelde huizenprijzen weer op het niveau van elf jaar geleden. In vergelijking met de piek in augustus 2008 bedraagt de prijsdaling nu 20,3%. In de maand januari zijn er 8.905 huizen verkocht. Dit is maar liefst een stijging van 42,3% in vergelijking met één jaar eerder.

Dit geeft wel een vertekend beeld want januari 2013 was wat betreft aankooptransacties een zwakke maand. Door de wijziging van de hypotheekregels per januari 2013, zijn er juist meer huizen verkocht in december 2012. Op dat moment kon namelijk nog geprofiteerd worden van de ruimere hypotheekregels.

Lees ook:Sterke daling verkochte huizen in januari 2013
Lees ook:Meer huizen verkocht in juli
Lees ook:Minder huizen verkocht in januari
Lees ook:CBS – Huizenprijzen met 6,3% gezakt
Lees ook:Meer huizen verkocht in februari 2013

Eén reactie op “Huizen nog een fractie in prijs gezakt

  1. Fred Tokkie

    Oplopende werkeloosheid en massa ontslagen bij de grote bekende Nederlandse bedrijven en het feit dat de maandlasten hoger zijn door een verdere beperkte hypotheek kosten aftrek zal van 2014 nog steeds een zeer moeilijk jaar maken. Ik heb het dan over Nederland in algemene zin en niet over de randstad. ik voorspel een verdere daling van de huizenprijzen

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.