Overdrachtsbelasting afschaffen?

De Telegraaf meldt dat het kabinet bezig is met plannen om maatregelen te nemen tegen de daling van de huizenprijzen. Deze maatregelen hebben waarschijnlijk betrekking op een beperking, afschaffing of tijdelijke afschaffen van de overdrachtsbelasting. Ze zouden bijvoorbeeld ook kunnen bepalen dat starters vrijgesteld worden van overdrachtsbelasting.

Deze maatregel zouden ze treffen om de huizenmarkt weer een impuls te geven. Er moet nog onderzocht worden of dit het gewenste effect gaat hebben op de huizenmarkt.

Afhankelijk van de regeling die ze gaan doorvoeren, kan het de schatkist tot wel een paar miljard euro kosten. De overheid verdient nu op jaarbasis 3,5 miljard euro aan overdrachtsbelasting.

Er hangen al een tijdje maatregelen in de lucht. De huizenmarkt blijft stagneren, er komen steeds meer huizen in de verkoop en er worden steeds minder huizen verkocht.

In het geval een impuls vanuit de overheid uitblijft, zullen de huizenprijzen op den duur sterker moeten gaan dalen. Dit kan niet anders in een markt waar de een sterk overschot is aan koophuizen.

Lees ook:Overdrachtsbelasting afschaffen
Lees ook:Wat is overdrachtsbelasting?
Lees ook:Weer meer huizen onder water
Lees ook:Huizenprijzen zakken in 2012
Lees ook:Hypotheekschuld verlagen door aflossing fiscaal aftrekbaar te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.