Huis goedkoper kopen of verkopen door duokoop

Via duokoop heeft u de mogelijkheid om een huis te kopen of te verkopen zonder de grond dat bij het huis hoort. Het perceel wordt in erfpacht gegeven, zodat u voor een lager bedrag het huis kunt kopen of verkopen.

Duokoop.nl is een organisatie die oorspronkelijk als doelstelling had om maatschappelijke organisaties te helpen. Tegenwoordig zou het voor particulieren in bepaalde gevallen ook uitkomst kunnen bieden.

Wat is duokoop?
De koper koopt alleen het huis, maar niet de grond. Het perceel waar het huis op staat wordt gekocht door een beleggingsmaatschappij (Nationale Grondbank NV) en de koper van het huis gaat de grond vervolgens huren van de beleggingsmaatschappij. De gedachte hierachter is dat het eenvoudiger moet worden om een hypotheek te krijgen. De huurder van de grond kan in een later stadium het perceel alsnog gaan kopen van de beleggingsmaatschappij.

Wat is het voordeel?
Indien u wat betreft het inkomen niet voldoet aan de eisen van de bank om een hypotheek te krijgen voor het huis, kunt u het benodigde bedrag verlagen met de erfpachtcontructie van duokoop.

In Noord-Nederland zijn enkele makelaars begonnen met de optie om een huis te verkopen met duokoop. In Klazienaveen staat een huis in de verkoop voor €189.000. In het geval de kopers kiezen voor duokoop, bedraagt de koopsom €124.000 exclusief de grond. In hoeverre het echt uit kan zal per geval verschillen, maar het trekt in ieder geval aandacht en extra bezoekers.

Lees ook:Duokoop – Huis kopen, grond huren
Lees ook:Opknaphuis voor 50.000 euro
Lees ook:Een huis leasen in plaats van kopen
Lees ook:Een huis kopen is beleggen met risico’s
Lees ook:Huis kopen met dank aan familie en subsidies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.