De huizenmarkt is weer los

huis2, huis, geldJarenlang was de huizenmarkt in mineur. De laatste maanden gaat het alweer een stuk beter. In de maand mei zijn de verkoopcijfers zo hard gestegen, dat er kan worden gesproken over een ware opmars naar herstel.

Het Kadaster heeft in de maand mei 11.966 verkochte huizen geregistreerd. Dit is een stijging van maar liefst 43.6% ten opzichte van mei 2013. Ook de vergelijking met april 2014 komt zeer positief uit. Er zijn namelijk 11% meer huizen verkocht in mei.

Het populairst waren de hoekhuizen met een stijging van de verkoopcijfers met 49,6%. Ook de 2-onder-1-kapwoningen deden het goed met een stijging van 32,2%.

De provincie waar de grootste stijging van de verkoopcijfers is gemeten is Utrecht (63,4%). De stijging was het kleinst in de provincie Zeeland met een stijging van slechts 17,5%.

Het herstel komt niet alleen door meer vertrouwen in de huizenmarkt. Wat zeker ook meespeelt is de zeer lage hypotheekrente. Huurders die nog een huis willen kopen grijpen nu hun kans. Ten opzichte van de huizenprijzen van 2008 is een huis nu goedkoop te noemen.

Lees ook:Meer huizen verkocht in juli
Lees ook:Meer huizen verkocht in augustus
Lees ook:Meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Huizenmarkt blijft booming
Lees ook:Huizenprijzen zijn iets gestegen

2 reacties op “De huizenmarkt is weer los

  1. christina

    Wat kun je doen als je makelaar niet in beweging is te krijgen?

      /  
  2. Juul Dijkhuis

    Ja, veel makelaars kunnen niet inspelen op de veranderende markt. Het is nu niet meer een kwestie van afwachten. Ze moeten een actieve houding aannemen, maar niet iedere makelaar kan die verandering aan.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.